A HomeVET a kedvencéért

a Homevet az állatorvos házhoz megy blogja


Állatorvos a háznál (Budapesten és a budai körzetben )

Legtöbbször valamilyen betegség vagy sérülés miatt veszik fel a kapcsolatot a gazdik az orvossal.
Egészséges állatnál a védőoltások rendszeres találkozót jelentenek. Egyre elterjedtebb az egyedi megjelölés /chip/ ill. a külföldi utazáshoz szükséges útlevél kiállítása. Egyre nagyobb jelentőséggel bír a külső élősködők ellni védekezés, a 3 havonta ajánlatos féregtelenítés elvégzése is. Minden találkozáskor az általános állapot felmérése és a táplálkozási tanácsadás is szóba kerül. A fogamzásgátlás, az ivari agresszió problémái gyakori témák. Sajnos euthanasia /túlaltatás/ is előfordul.

Házon kívüli szolgáltatások

Gyakran előfordul, hogy a klinikai vizsgálatok a pontos diagnózis felállításához nem elégségesek, ilyenkor egyéb kiegészítő vizsgálatokat is el kell végezni, melyekhez a minta, vagy a páciens el- és visszaszállítást is biztosítjuk. Kérésére elkísérheti kedvencét.

Laborvizsgálat. A minta (vér, vizelet, szélet, bőrkaparék, stb.) levétele és elszállítása után a legrövidebb időn belül kapjuk meg az eredményeket, – amit e-mail formájában Önnek is eljuttatunk – azokat kiértékeljük és megbeszéljük a szükséges további kezelést. Sajnos nem minden betegség kideríthető vagy gyógyítható otthon. A beteget ilyenkor kórházba, rendelőbe kell eljuttatni.
Súlyosabb esetben egy magas színvonalon felszerelt kórházba, (itt bentlakásos kezelés is megoldható) egyszerűbb esetben a legközelebbi rendelőbe szállítjuk a beteget.
Egyes betegségek megállapításához egyéb diagnosztikai eljárásokat is alkalmazni kell.
Ilyen az ultrahangos vizsgálat, röntgen, EKG, endoszkóp.
A gyógyításhoz is szükségesek lehetnek különböző készülékek (lágy lézer, fogkő depurátor, elektrostimulátor, magnetoterápiás készülék stb.), amelyek a kórházban rendelkezésre állnak.

Leggyakoribb műtétek közé tartozik az ivartalanítás.
A legegyszerűbb műtétektől a csontműtétig minden sebészeti beavatkozást el tudunk végezni a magas szintű felszereltség (altatógép, pulsoximeter, lélegeztetőgép, oxigénsátor, inkubátor, stb.) és a szaktudás birtokában.
Sajnos az állatorvosi gyakorlatban a menthetetlen beteg „elaltatása” is előfordul. Ezt csak erősen indokolt esetben végezzük! Az elszállítást is vállaljuk, vagy segítünk a temetkezési vállalat kiválasztásában.

Scroll to Top