LABORVIZSGÁLAT

a Homevet az állatorvos házhoz megy blogja


A laboratórium elsődleges feladata az állatorvosi praxisok diagnosztikai és gyógyító munkájának segítése, az egyre színvonalasabb klinikai diagnosztikai munka laboratóriumi hátterének biztosítása.

Az elérhető vizsgálatok palettája óriási, csak néhány közülük:

• rutin vérkép
• biokémia
• speciális profilvizsgálatok: vese, máj, pajzsmirigy, hasmenés, Lyme, babézia, stb.
• időskori szűrővizsgálatok
• bőrkaparék tenyésztés
• allergia-tesztek, stb.
• Bioptátumok, daganatok, váladékok stb. vizsgálatával nyújtanak segítséget a gyógyításhoz.

A minta (vér, vizelet, szélet, bőrkaparék, stb.) levétele és elszállítása után a legrövidebb időn belül kapjuk meg az eredményeket, – amit e-mail formájában Önnek is eljuttatunk – azokat kiértékeljük és megbeszéljük a szükséges további kezelést. Sajnos nem minden betegség kideríthető vagy gyógyítható otthon. A beteget ilyenkor kórházba, rendelőbe kell eljuttatni.
Súlyosabb esetben egy nyugati színvonalon felszerelt kórházba, (itt bentlakásos kezelés is megoldható) egyszerűbb esetben a legközelebbi rendelőbe szállítjuk a beteget.

Egyes betegségek megállapításához egyéb diagnosztikai eljárásokat is alkalmazni kell. Ilyen az ultrahangos vizsgálat, röntgen, EKG, endoszkóp.
A gyógyításhoz is szükségesek lehetnek különböző készülékek (lágy lézer, fogkő depurátor, elektrostimulátor, magnetoterápiás készülék stb.), amelyek a kórházban rendelkezésre állnak.

Leggyakoribb műtétek közé tartozik az ivartalanítás. A legegyszerűbb műtétektől a csontműtétig minden sebészeti beavatkozást el tudunk végezni a magas szintű felszereltség (altatógép, pulsoximeter, lélegeztetőgép, oxigénsátor, inkubátor, stb.) és a szaktudás birtokában.

Scroll to Top