TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁS

a Homevet az állatorvos házhoz megy blogja


Milyen gyakran etessük a kutyát?

Az etetés ajánlott gyakorisága a kutya korától függ. 6 hónapos koráig javasolt naponta 4-szer, 1 éves koráig naponta 2-3-szor, másfél éves koráig naponta 1-2-szer.

Csirkés, vagy csirke ízű?

Egyik sem! Ez a két jelző nem feltétlenül jeleni azt, hogy valóban tartalmaz értékes tápanyagokat az adott termék. Ugyanez elérhető egy gyenge minőségű alapanyagokat felsorakoztató tápból, mesterséges ízfokozó alkalmazásával. Ezzel a trükkel a kedvencünk – sajnos – nagyon szereti majd az eledelt.

Néhány dolog a tisztaságról…

A tálját minden nap meg kell tisztítani. Legyen állandóan friss ivóvíz!

…és a mozgásról.

Nagyon fontos, hogy ne végezzen a kutya aktív mozgást igénylő feladatokat, röviddel étkezés előtt és után. Nagyon veszélyes lehet ez számára, gyomorcsavarodást okozhat. Fajtától függően vannak hajlamosabbak erre a betegségre, de ajánlott minden gazdinak figyelnie rá, hiszen mi sem szeretünk teli hassal ugrálni, nem véletlenül! Étkezés után csak könnyű laza séta javasolt.

Rémisztő példa

A nyers hús fogyasztás egy ellenérve, az Aujelszky betegség. Ez a betegség a nyers húsban található kórokozók által terjed át a kutyára, és halálos kimenetelű.

A kutya hivatalosan előírt, a mai kor szokásaitól függetlenített étrendje 60%-ban tartalmaz húst, 40%-ban egyéb tápanyagokat.

Ne hizlaljuk el kedvencünket!

Mi emberek is állandóan küzdünk a túlsúly problémájával, ne akarjuk ugyanezt kedvencünknek. Sokkal egyszerűbb már az elejétől egészségesen táplálni, mint fogyókúrára fogni, akkor, amikor már nagy a baj.

A jutalomfalatról se feledkezzünk meg! Mindig számoljuk bele a bevitt táplálék mennyiségébe!

A konzervek 90 százaléka víz?

A szárazeledelek sokkal koncentráltabb mennyiségben tartalmazzák a szükséges tápanyagokat.

Figyeljünk a táp megbízható, jó minőségére!

Scroll to Top