Chip leolvasó állatok számára


kutya macska mikrochip olvasó

Az alábbiakban néhány mondat a kutyákban helyezett azonosító chipről:

Az azonosító chip egy kis, passzív RFID eszköz, amely segít azonosítani és követni a kutyákat.

A chipet általában az állat nyakába injektálják, és egyedülálló azonosítószámot tárol, amely segít az állat tulajdonosának azonosításában.

Az állatorvosok és állatmenhelyek gyakran használják az azonosító chipeket, hogy elveszett vagy elhagyott kutyákat visszajuttathassanak a gazdájukhoz.

Az RFID technológia lehetővé teszi, hogy az állatorvosok és más illetékes személyek könnyen olvashassák és hozzáférjenek az információkhoz a chipről.

Az azonosító chip használata segít csökkenteni az elveszett vagy eltűnt háziállatok számát, és hozzájárul az állatok biztonságához.

Az állatok azonosítására és követésére szolgáló RFID technológiát alkalmazó chipkártya-szolgáltatások számos helyen elérhetők. Ezek a szolgáltatások gyakran a helyi állatorvosoknál, állatkórházaknál, illetve az állatmenhelyeken érhetők el. A következő mondatok bemutatnak néhány ilyen szolgáltatást és hol találhatók.

Állatorvosok és Állatkórházak

Állatorvosok és állatkórházak szerte a világon kínálhatnak azonosító chip beültetési szolgáltatásokat. Kérdezd meg a helyi állatorvosodat, hogy rendelkeznek-e ilyen szolgáltatással.

Állatmenhelyek

Sok állatmenhely azonosító chipek beültetését is végzi az általuk befogadott állatok esetében. Azonosíthatóság segít az elveszett állatok gazdájához történő visszajuttatásában.

Állatvédelmi Szervezetek

Az állatvédelmi szervezetek és jótékonysági szervezetek is kínálhatnak azonosító chip szolgáltatásokat. Ezeken az intézményeken keresztül az állattartók hozzáférhetnek az azonosító chip regisztrációjához.

Online Regisztráció és Adatbázisok

Azonosító chipek rendszerint egy online adatbázishoz vannak kapcsolva, amely tartalmazza az állat és a gazda adatait. Ezek az adatbázisok lehetnek országos vagy nemzetközi szintűek.( Magyarországon a Petvetdata)

Állatbiztosítók

Néhány állatbiztosító cég is kínálhat azonosító chip beültetési szolgáltatásokat, és az azonosító számokat tárolhatja a rendszerében.

Egyes MOL benzinkutak

A legjobb, ha a helyi állatorvosnál vagy állatmenhelyen érdeklődsz az azonosító chipekkel kapcsolatos szolgáltatásokról és a helyi lehetőségekről. Az országok és régiók között eltérő lehet a elérhető szolgáltatások és adatbázisok kínálata.

Az állatokba ültetett azonosító chipkártyák műszaki adatai változhatnak a gyártótól és a modelltől függően. Az általános műszaki jellemzők közé tartoznak:

Frekvencia

Az RFID chipkártyák általában 125 kHz vagy 134.2 kHz frekvencián működnek. Ez a frekvencia lehetővé teszi a chipkártya olvasók számára az azonosító információk olvasását.

Méret

Az azonosító chipkártyák mérete általában kicsi, ami lehetővé teszi a könnyű beültetést az állatok bőrébe. Általában néhány milliméteres méretekben készülnek.

Adatkapacitás

Az azonosító chipkártyák általában csak kis mennyiségű adatot tárolnak. Az adatok közé tartozik az állat egyedi azonosítója, amelyhez a tulajdonos adatai is kapcsolódhatnak.

Élettartam

Az RFID chipkártyák hosszú élettartamúak lehetnek, mivel passzív eszközök, amelyek nem igényelnek saját energiaforrást.

Távolság

Az RFID chipkártyák olvasóval való hatótávolsága általában néhány centimétertől pár deciméterig terjed, attól függően, milyen erős az olvasóberendezés.

Szabványok

Az azonosító chipkártyák gyakran megfelelnek a megfelelő RFID szabványoknak, például az ISO 11784 és ISO 11785 szabványoknak.

Fontos megjegyezni, hogy az egyes gyártók eltérő termékeket kínálhatnak, és a pontos műszaki adatok a chip típusától függően változhatnak. Amennyiben konkrét típusról van szó, a gyártó honlapján vagy a termék dokumentációjában találhatók meg a részletes műszaki adatok.

Scroll to Top